Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Γ. Μισιάκας - Πολιτική Ομιλία με θέμα: "Αλήθειες και ψέμματα για την 28η Οκτωβρίου"

Πολιτική ομιλία με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργάνωσε η Τ.Ο. Άνω Λιοσίων - Αχαρνών - Καματερού την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

Ο συναγωνιστής Γ. Μισιάκας, μέλος της Κ.Ε. του κινήματος εξήγησε μεταξύ πολλών άλλων, το πως και το γιατί πρέπει μα θεωρούμε, πως ο πόλεμος που έγινε τότε, ήταν ένας πόλεμος μεταξύ 2 χωρών, ένας πόλεμος μεταξύ επιτιθέμενης χώρας και αμυνόμενης και όχι ένας "αντιφασιστικός πόλεμος".

Ο συναγωνιστής στην ομιλία του ακόμη ανέφερε:"Κάθε ιστορική ημερομηνία οφείλει να έχει την σημασία που της αξίζει και σε καμία περίπτωση αυτή δεν πρέπει να είναι τυπική. Οι εθνικιστές, δεν γιορτάζουμε μια ημέρα και μετά τέλος.
Από κάθε εθνική επέτειο αντλούμε τα ιστορικά συμπεράσματα, που είναι χρήσιμα για τον Αγώνα μας. Και τα συμπεράσματα από την Ελληνική ιστορία είναι άφθονα.
2 κύριοι εθνικοί επέτειοι έχουν γίνει αντικείμενο σπέκουλας.
Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου.
Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η σπέκουλα, έχει να κάνει με τα τότε καθεστώτα.

Ενα μοτίβο που ακούμε όλοι μας, ειναι για τον Αντιφασιστικό πόλεμο.
Τι ήταν όμως η Ελλάδα τότε;
Δεν ήταν ένα κράτος αντικομμουνιστικό;
Ένα κράτος Ελλήνων Εθνικιστών που είχε αναπτύξει Κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις.
Μιλάμε για την Ελλάδα του "φασίστα" εντός εισαγωνικών Ι. Μεταξά.

Όποιοι επιμένουν πως δεν έχει σημασία τι πολίτευμα είχαμε εμείς τότε, αλλά τι ήταν οι Ιταλοί, είναι γελοίοι γιατί είναι σαν να λέμε πως δεν φταίνε οι Άγγλοι για την Κύπρο, αλλά οι Εργατικοί, ή όποιοι άλλοι.

Με ένα άλλο παραμύθι που έχει στολίσει τον Λαό μας, η αριστερή προπαγάνδα, που ΔΕΝ τολμάει να σκεφτεί πως τον πόλεμο στην Ιταλία του Μουσολίνι και στην Γερμανία του Χίτλερ, τον κήρυξε ο Εθνικιστής Μεταξάς, είναι πως το "ΟΧΙ" εκείνο το βροχερό βράδυ, το είπε ο Λαός.

Στις 4 τα ξημερώματα ο Γκρατσι μίλησε με τον Λαό;
Η με τον Μεταξά;
Αν θέλετε να πούμε πως το είπε ο λαός, μέσω του Εθνικιστή Ι. Μεταξά, τότε να συμφωνήσουμε.
Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε πως ένας Εθνικιστής δεν επέτρεψε την παραχώρηση των εδαφών της χώρας του σε κανένα. Είχε το ηθικό σθένος να πει όχι σε μια μεγάλη, τότε, Αυτοκρατορία.

Τώρα, όσοι απαξιωτικά θέλουν να μας αποκαλούν "φασίστες¨, όσοι μας κατηγορούν ως "γερμανοτσολιάδες" κλπ θατους πούμε τα εξής.
Οι ιδεολογικοί μας πρόγονοι της 4ης Αυγούστου, Έλληνες Εθνικιστές ανέβηκαν στο βουνό να πολεμήσουν.


Όλοι οι υπόλοιποι είχαν κάνει σιγή.
Το ΚΚΕ ευθυγραμμίστηκε με το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23ης Αυγούστου 1939 και διακήρυττε ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον του άξονα κατηγορώντας το Μεταξά ότι...προετοιμάζει πόλεμο!

Όταν επιτέθηκαν οι Ιταλοί η ΚΕ του ΚΚΕ έβγαλε μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) που έλεγε τα εξής :
"Ο πόλεμος αυτός προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τουςΕγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των Ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας απ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ ατό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμία σχέση με την ελευθερία» (ένθ. ανωτ. σελ. 509-510)

Όσο για την επιστολή Ζαχαριάδη που επικαλούνται κατά καιρούς για να μας δείξουν πως πολέμησαν, αυτές ήταν μετά την κήρυξη του πολέμου. Τότε ο Ζαχαριάδης, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 1940 καλεί τους Έλληνες κομμουνιστές «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς επιφύλαξη στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά». Όταν τον πληροφόρησαν πως η επιστολή του είναι ενάντια στον διεθνισμό και "προδοτική" τον έπεισαν να πει πως ήταν πλαστή. Και όταν τα πράγματα άλλαξαν και τους εξυπηρετούσε το προφίλ του "αγωνιστή" την επανέφεραν.
Και επιτέλους, αν μιλάμε για την αντίσταση του ΚΚΕ, τι σόι αντίσταση είναι αυτή, να πολεμάς τους κατακτητές Ιταλούς και Γερμανούς, για να φέρεις μετά τους Σοβιετικούς.

Αυτός ο πόλεμος λοιπόν, σε καμία περίπτωση, δεν ήταν αντιφασιστικός.
Ήταν ένας πόλεμος τραγικός, μεταξύ δυο Εθνών. Δυο κρατών. Πόλεμος μεταξύ επιτιθέμενου και αμυνόμενου.

Ο Xαιρετισμός της Νεολαίας, της Ε.Ο.Ν. στην οποία μέλη της ήταν και ο εσχατόγερος Γλέζος, αλλά και ο Μ.Θεοδωράκης, ήταν ο χαιρετισμός των αρχαίων Σπαρτιατών, με την ανύψωση του δεξιού χεριού τεταμένου στο ύψος των ώμων.

Για την ακρίβεια οι Ιταλοί αντέγραψαν τον χαιρετισμό τους από την αρχαία Ρώμη και τη Ρωμαική Respublica. Αντίστοιχα η νεολαία του Χίτλερ αντέγραψε τον χαιρετισμό από το κόμμα του εθνικού σοσιαλισμού, το λεγόμενο "Bellamy Salute" γνωστό από τον σοσιαλιστή Αμερικανό Πάστορα Μπέλλαμυ 1787-1934.

Ο χαιρετισμός αυτός συνηθιζόταν στα κρατικά σχολεία της Αμερική ως χαιρετισμός της σημαίας και σε ότι αντιπροσώπευε το κράτος. Ο Ρούσβελτ αντικατέστησε αυτόν τον χαιρετισμό αργότερα με την κάμψη του δεξιού χεριού προς το στήθος, ώστε να ακουμπά στη θέση της καρδιάς.
Ας σταματήσει λοιπόν η παραμύθα που λένε για τον χαιρετισμό που άλλοι τον λένε Ναζιστικό, άλλοι τον λένε φασιστικό.
Ο χαιρετισμός, είναι ο δωρικός χαιρετισμός προς τον Ήλιο που μετά τον πήραν οι Ρωμαίοι κλπ.
Και αν οι εθνικιστές χαιρετούσαν με τεταμένη την ΔΕΞΙΑ, οι κομμουνιστές χαιρετούσαν με ύψωμενη την γροθιά.

Όσοι λοιπόν πάνε να μας μπερδέψουν με τους Γερμανούς, είμαστε τόσο φιλογερμανοί, όσο και φιλοινδοί.

Η χώρα μας υπέστη αρκετά δεινά από τον πόλεμο.
Πολλά δεινά από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς.
Σήμερα το θέμα μας όμως, είναι ένα.
Πως τα σημερινά δεινά της χώρας, δεν τα δημιούργησαν, ούτε οι Γερμανοί του Χίτλερ, ούτε οι Ιταλοί του Μουσολίνι, πολλώ δε μάλλον, οι Εθνικιστές του Μεταξά.
Την 28η Οκτωβρίου λοιπόν, τιμούμε τον αγώνα του λαού μας που με την καθοδήγηση του Ι. Μεταξά έδρεψε δάφνες στο μέτωπο.

Από εκεί και μετά έχουμε πολλά θέματα να αναλύσουμε. Και για τον Γεώργιο και την στάση του.
Και για τους Άγγλους και τα παιχνίδια διχασμού που μας έπαιξαν, και για εκείνους που μετέφεραν και χρησιμοποίησαν τον χρυσό της χώρας προς ίδιο όφελος.

Η ιστορία μας διδάσκει να κρατάμε κάθε άποψη και με κριτική διάθεση να αναλύουμε τα δεδομένα.

Και επειδή εμείς κάθε ψήφο την ζυγίζουμε και δεν την μετράμε, θέλουμε όλοι οι Έλληνες να έχουν αντίληψη για το τι συμβαίνει και να έχουν άποψη που επέρχεται μέσα από τον διάλογο.
Γιατί οι Χρυσαυγίτες τον διάλογο δεν τον αποφεύγουν. Άλλοι έχουν σκοτεινούς σκοπούς και προσπαθούν να μας δημιουργήσουν προϋποθέσεις έντασης για να τον αποφύγουν."


Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις, ενώ η Πολιτική ομιλία του Συναγωνιστή και μέλους της Κ.Ε. Γ.Μισιάκα έκλεισε όπως κλείνουν πάντα και παντού οι συγκεντρώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Με τον Ύμνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τον Εθνικό Ύμνο.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου