Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Εκεί που δεν τον σπέρνουν, φυτρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ... Επίθεση στον Mητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο!!Την... έντονη αντίδραση του... ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας προκάλεσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος θα τελέσει τον αγιασμό των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος «Χρυσή Αυγή» στο Αίγιο.Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας καταδικάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και διερωτάται τι δουλειά έχει ένας Μητροπολίτης... «σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας»:

"Ενημερωθήκαμε από ΜΜΕ της Αιγιάλειας, ότι στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων, για να δοξολογήσει τους ναζί και τη γιάφκα τους, και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Εν πρώτοις, αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας. Αναρωτιέται κανείς πια χριστιανική αρχή επιτάσσει , δικαιολογεί και επιτρέπει την φανερή πια ταύτιση ενός εκπροσώπου της χριστιανικής πίστης με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σε θρησκευτικό επίπεδο, η Εκκλησία είναι αρμοδιότερη να του θυμίσει ότι οι θεωρία του ναζισμού είναι κατά της χριστιανικής αγάπης προς τον πλησίον και της κατανόησης προς τον διαφορετικό.

Σε θεσμικό επίπεδο, υπενθυμίζουμε στον ίδιο ότι κατέχει θεσμική θέση, στο πλαίσιο της οποίας δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά όλη την επίσημη Εκκλησία, άρα και τους πιστούς.

Η ανοιχτή στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, δεν συνάδει με τη Δημοκρατία, την οποία η Χρυσή Αυγή πολύ θα ήθελε να καταργήσει. Θυμίζουμε επίσης στον κ. Αμβρόσιο, όσο και αν δεν αρέσει σε αυτόν και στους ομοτράπεζούς του, ότι οι κανόνες της Δημοκρατίας δεσμεύουν και την Εκκλησία, η οποία τελεί σε ειδική σχέση υπαγωγής στο ελληνικό κράτος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κ. Αμβρόσιος οφείλει να σέβεται το αίμα που έχουν δώσει οι δημοκρατικοί Καλαβρυτινοί και Αχαιοί, που θυσιάστηκαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ιδεολογικών προγόνων των Χρυσαυγιτών, το αίμα των γυναικόπαιδων των αχαϊκών χωριών που εκτελέστηκαν ή κάηκαν από τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους οι φασίστες της Χ.Α. Αποκαλούν πατριώτες.

Και αυτό το σεβασμό προς τα θύματα του Ναζισμού και τον δωσίλογων τον απαιτούμε από όλους.

Γι' αυτούς τους λόγους, ο κ. Αμβρόσιος, δεν μπορεί και να εγκαινιάζει νέα γραφεία μαφιόζικων συμμοριών και να χοροστατεί στο μνημόσυνο των εκτελεσμένων στα Καλάβρυτα. Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητος."

stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου