Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτη καταγγελία: Ο πρύτανης του ΑΠΘ πλήρωνε για να γίνει κατάληψηΟ πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης κατήγγειλε σήμερα ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο και μάλιστα ζήτησε να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψει τα έξοδα!
Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι η «πρόταση» στους υπαλλήλους έγινε παρουσία του, κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες.


Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, παρέδωσε επίσης λίστα με επτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων, που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

«Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Οι επιπλέον αμοιβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όπως προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τη «Διαύγεια», έλαβαν ποσά για το διάστημα Ιανουάριος μέχρι και Ιούνιος του 2012, που κατά περίπτωση ξεπερνούν μέχρι και τις 16.000 ευρώ.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Σωματείου Εργολαβικών ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, «εκβίασε» τους εργολαβικούς υπαλλήλους να λήξουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του, ο πρύτανης κ. Μυλόπουλος χαρακτηρίζει «συκοφαντικές έως και κακοήθεις» τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.
newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου