Βρείτε μας κι εδω

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Εμπαίζει τους Έλληνες Ομολογιούχους η κυβέρνηση του μνημονίουOι μικρο - ομολογιούχοι βρίσκονται στα "κάγκελα". Και αντιδρούν έτσι γιατί κανείς δεν τους δίνει την σημασία που θα έπρεπε. Οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ είναι "θεσμικοί επενδυτές."
Είναι άνθρωποι καθημερινοί που είχαν λίγες οικονομίες στην τράπεζα, άλλος μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, άλλος από πώληση ακινήτου, άλλοι από το εφάπαξ, άλλοι από αποζημιώσεις και η κυβέρνηση, αφού τους υποσχέθηκε ένα καλύτερο επιτόκιο, τους εξαπάτησε "κουρεύοντας" κατά 53,5% σε ονομαστική αξία & κατά 80% σε πραγματική, αφού τους δόθηκαν νέα ομόλογα 30ετούς λήξης.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε καταθέσει επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, ήδη από τα τέλη Αυγούστου. Δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα... 
Αν και το φέραμε προς συζήτηση άλλες δυο φορές!!!!

"Έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή Β’ Αθηνών, Ηλία Παναγιώταρου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με εκπροσώπους του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, ο Συναγωνιστής ενημερώθηκε για τις θέσεις τους και την απόγνωση στην οποία τους έχει οδηγήσει η συνεχιζόμενη αδιαφορία του κράτους απέναντί τους. Δεσμεύτηκε να θέσει στον Υπουργό Οικονομικών το θέμα των αποζημιώσεών τους ενόψει της τεράστιας ζημίας, την οποία υπέστησαν λόγω της ένταξής τους στη διαδικασία του PSI, κάτι το οποίο έπραξε άμεσα με την κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης το κείμενο της οποίας παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω.

Η ερώτηση κατατέθηκε για πρώτη φορά την 11η Σεπτεμβρίου 2012 και το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε κώλυμα για την ημέρα συζήτησής της. Το ίδιο συνέβη και τις δύο επόμενες φορές επανακατάθεσης της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε και τέταρτη φορά την επίκαιρη ερώτηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί για την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Ενημερωθήκαμε ξανά από το Υπουργείο πως υπάρχει «κώλυμα» παρουσίας των κυρίων Στουρνάρα και Σταϊκούρα κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων της προσεχούς Δευτέρας. Αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ειδικά των άμεσα ενδιαφερόμενων Ελλήνων ομολογιούχων τους διαχειριστές της εθνικής μας οικονομίας και τη συνεχιζόμενη εκ μέρους τους υποβάθμιση της ίδιας τους της «δημοκρατίας», τη στιγμή που υπακούουν άμεσα σε κάθε κέλευσμα της τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τη μαχητική υπεράσπιση των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου, χωρίς να την πτοεί ούτε η αδιαφορία ούτε η πολεμική της εγχώριας κυβερνητικής τρόικας.

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Φυσικά Πρόσωπα Ομολογιούχοι Ελληνικού Δημοσίου, που εντάχτηκαν στο PSI+

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου καταγγέλλει, ότι με την ένταξη τους στο PSI+ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του τότε Υπουργού Οικονομικών & προέδρου του ΠαΣοΚ, οι οικονομίες του κουρεύτηκαν κατά 53,5% σε ονομαστική αξία & κατά 80% σε τωρινή πραγματική, αφού τους δόθηκαν νέα ομόλογα 30ετούς λήξης. Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε, ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα των φυσικών προσώπων, μετά τη λήξη του PSI+. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το κόμμα θα προωθούσε άμεσα την πρόταση για ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά & των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / European Financial Stability Facility (EFSF) που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Θα τηρηθεί η προεκλογική υπόσχεση για ανταλλαγή των ομολόγων των ιδιωτών φυσικών προσώπων με νέα 5ετούς διάρκειας;

2. Θα υπάρξουν για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μελλοντικά προγράμματα ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη της ζημιάς, που προκάλεσε το PSI+ & αν ναι θα ενταχθούν σε αυτά οι ιδιώτες ομολογιούχοι;

Αθήνα, 30.08.2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος

Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου