Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν τα σχολεία στη Β.Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης!!!


Τη βεβαιότητα ότι η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης θα αναγκάσει και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας,να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή.
Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010. Όπως σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου