Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Τραγικό: Με τράτα μεταφέρονται οι ασθενείς από την Νάξο...


Ασθενείς με περιτονίτιδα, έγκυες με σπασμένα νερά και ακόμη ακόμη βαριά περιστατικά μεταφέρονται με την μια τράτα του νησιού που ανήκει σε ιδιώτη μέχρι τη Σύρο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒriefingΝews.

Το δρομολόγιο αυτό κοστίζει 3.000 ευρώ και όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν γίνεται η μεταφορά με ένα ελικόπτερο που καταρχήν κοστίζει 1500 ευρώ και είναι και πιο σίγουρο και πιο γρήγορο στην μεταφορά του.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν πολλές φορές ασχοληθεί με το θέμα για να βρεθεί λύση , δυστυχώς όμως πέφτουν πάνω σε τοίχο.  Όλα ξεκίνησαν από το νοσοκομείο της Νάξου το οποίο είχε εγκαινιαστεί από τον τότε υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Είχε καταφθάσει στο νησί με τους ακόλουθους και τους συνεργάτες του και δήλωνε πανευτυχής που ένα νοσοκομείο με όλα τα μέσα θα λειτουργούσε στο νησί. 

Και πραγματικά το νοσοκομείο είχε όλον τον εξοπλισμό που θα μπορούσε να έχει ένα νοσοκομείο ακόμη και πτέρυγες . Μόλις έσβησαν όμως τα φώτα της δημοσιότητας και ο υπουργός αποχώρησε έσβησαν και οι ελπίδες το νησί να έχει ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί. Το νησί ποτέ δεν λειτούργησε διότι ποτέ δεν είχε προσωπικό . Τα μηχανήματα έμεναν αχρησιμοποίητα και τελικά υποβαθμίστηκε σε κέντρο υγείας και φτάνοντας στο δια ταύτα τα βαριά περιστατικά έπρεπε να μεταφέρονται.

Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του briefingnews το ΕΚΑΒ έκανε μια σύμβαση με έναν ιδιώτη να μεταφέρει τους ασθενείς μέχρι την Σύρο με 3.000 ευρώ την φορά. Οι κάτοικοι πολλές φορές παραπονέθηκαν για τις απάνθρωπες μεταφορές ζητώντας να χρησιμοποιούν ελικόπτερο και όχι την τράτα το οποίο μάλιστα κοστίζει και τα μισά λεφτά . Αυτό όμως δεν εισακούστηκε ποτέ με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η τραγελαφική αυτή κατάσταση σε βάρος των κατοίκων.

briefingnews

Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2012/11/blog-post_3519.html#ixzz2CyrKCMty

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου