Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Το αέναο κυνήγι της “επόμενης δόσης”Θα θυμίσουμε δύο δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν προχωρήσουμε στην περαιτέρω παράθεση της επικαιρότητας.
Η πρώτη ήταν ότι πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός άμεσα γιατί τα αποθεματικά της χώρας φτάνουν οριακά μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.
Η δεύτερη δήλωση του πρωθυπουργού ήταν ότι αυτά τα μέτρα είναι και τα τελευταία.
Βλέποντας λοιπόν τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το ζήτημα της δόσης, για την οποία φλέγονταν να ψηφίσουν γρήγορα τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, βλέπουμε τα εξής. Πρώτον ότι ύστερα από το φιάσκο του Eurogroup έχουμε ήδη φτάσει αισίως στις 22 Νοεμβρίου και δεν έχει πραγματοποιηθεί η προφητεία του Σαμαρά για τέλος του κόσμου.

Βρισκόμαστε ήδη 6 μέρες μετά την «ώρα μηδέν» και δεν έχει συμβεί τίποτε. Αντιθέτως διαβάζουμε σήμερα ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνει αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, δηλαδή 10 μέρες μετά τις 16 Νοεμβρίου.

Από την γερμανική πλευρά των Μέρκελ, Σόιμπλε βλέπουμε επίσης αισιοδοξία για την Δευτέρα με βασική προϋπόθεση το νέο «κούρεμα» του χρέους και ένα νέο «κοκτέιλ» μέτρων για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας. Με τον μύθο ότι «κούρεμα» σημαίνει «μας χαρίζουν λεφτά» να έχει προ πολλού καταπέσει, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής. Ιδιαιτέρως δε όταν εμφανίζονται στην συζήτηση το 2015 και το 2016 μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό που σχεδιάζεται είναι μια αέναη ύφεση και καταστροφή στην Ελλάδα, μέχρι να φτάσουμε στον «πάτο» που οραματιζόταν πριν λίγο καιρό ο Ράιχενμπαχ προκειμένου «να έρθουν οι επενδυτές».

Το τρομολαγνικό παιχνίδι εντυπώσεων κυβερνήσεως και ΜΜΕ οι Έλληνες πολίτες το έχουν δει πολλάκις και το έχουν ήδη βαρεθεί κιόλας. Ενδιαμέσως κανείς δεν μιλά για τα προφανή, δηλαδή για λογιστικό έλεγχο αυτού του χρέους και χρηματοδότηση της αναπτύξεως της Ελληνικής Οικονομίας. Και οι Έλληνες συνεχίζουν να βουτούν συνέχεια στην απελπισία με καθημερινές ειδήσεις περί αυτοκτονιών που δεν συγκινούν κανένα από τους κυβερνώντες. Περιμένουμε εναγωνίως την στιγμή που οι αυτοκτονούντες Έλληνες θα χαρακτηριστούν από τα κυβερνητικά ΜΜΕ "προβοκάτορες που επιδιώκουν την διάλυση της χώρας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου