Βρείτε μας κι εδω

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Βήμα στη Χρυσή Αυγή; Ένα άρθρο στα "Ψιλο στα χαμένα" του Ι.Σιδέρη στο protagonτου Γιάννη Σιδέρη

Διαβάζω τόσο καιρό πύρινα άρθρα, δημοκρατικούς κλαυθμούς και οδυρμούς, κοινωνιολογίζουσες αναλύσεις, για την εκλογική ανάδειξη, την προκλητική παρουσία, τις πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που έφεραν ορμητικά στο πολιτικό προσκήνιο τη Χρυσή Αυγή! Ως τώρα σιωπούσα, επειδή, λόγω επαγγέλματος, έχω την επίγνωση ότι όσο περισσότερο καταγγέλλεις έναν απεχθή πολιτικό χώρο, τόσο περισσότερο τον αναδεικνύεις, τον «νομιμοποιείς», του προσθέτεις οντότητα στη δημόσια σφαίρα… Όμως δεν έχει νόημα η σιωπή, όταν όλοι μιλούν!
Η αρχή έγινε με την ανάδειξη της Χ.Α. σε κοινοβουλευτικό κόμμα. Οποιος είχε τον παραμικρό δημόσιο λόγο ένιωθε υποχρέωσή του και προσφορά του προς την Δημοκρατία, την καταγγελία της. Ωστόσο περισσότερες ήταν οι οιμωγές παρά τα ορθολογικά επιχειρήματα! Πέραν των αρθρογράφων, είναι και τα κόμματα: Να τεθεί εκτός νόμου είχαν ζητήσει κάποιοι της ΔΗΜΑΡ προ καιρού, για αντισυνταγματικό κόμμα μίλησε μόλις χθες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Εντάξει, συνταγματολόγος είναι, κάτι περισσότερο θα ξέρει για την θεσμική πλευρά του ζητήματος.
Σχόλιο Η.Παναγιώταρου: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ". ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... ΑΛΛΆ ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ... ΣΩΣΤΑ;

Όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ατελέσφορο και πολιτικά αφελές. Εάν η Χ.Α. τεθεί εκτός νόμου θα δημιουργήσει κάλλιστα ένα μετωπικό σχήμα –ομπρέλα, μέσα από το οποίο θα εκφράζεται: Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε αρκετά σημεία του πλανήτη από πολιτικά κόμματα και θρησκευτικά ή εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα - και κάπως έτσι λειτούργησε και η ΕΔΑ τον καιρό της παρανομίας του ΚΚΕ. 

Από μια τέτοια ενέργεια της Πολιτείας, το κόμμα του Μιχαλολιάκου θα αναδυόταν πολιτικώς ενισχυμένο, θα φορούσε το φωτοστέφανο του πολιτικά διωκόμενου, ο αρχηγός του θα ηρωοποιείτο, ο πολιτικός του λόγος θα γινόταν περισσότερο επικίνδυνος, καθώς θα ήταν συγκαλυμμένος, άρα υποδόριος και μη ορατά ανιχνεύσιμος. (Γεννάται βέβαια και ένα πρόσθετο ερώτημα: Ποιος είναι ο σεβασμός σε εκείνο το τμήμα του λαού που, κάκιστα, επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τη Χ.Α.;)

Παρά τις αγαθές προθέσεις προπαγανδιστικά υπέρ της λειτουργούν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και οι αντισυγκεντρώσεις των κάθε είδους αντιφασιστών. Στην Κρήτη π.χ. η Χ.Α. είχε μια αναιμική συγκέντρωση, που θα περνούσε απαρατήρητη, αν οι υπόλοιποι πολίτες, κάθε ιδεολογικής απόχρωσης, επεδείκνυαν απόλυτη περιφρόνηση και αδιαφορία. Τώρα με την θερμόαιμη συμπεριφορά μέρους των αντιφασιστών έγινε πανελλήνια είδηση! Το πρόβλημα είναι ότι η βία φέρνει βία και στις πρακτικές αυτές ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτρωματικών εξελίξεων! 
Σχόλιο Η.Παναγιώταρου: ΟΙ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ" ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ; ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΣΩΣΤΑ;

Ως τώρα, οι κάθε είδους μαχητικοί αντιφασίστες υπερισχύουν των φασιστών της Χ.Α. τόσο αριθμητικά, όσο και σε επίπεδο… «ποιότητας μάχης» καθώς είναι «εκπαιδευμένοι» τόσα χρόνια σε συγκρούσεις με την αστυνομία, στους δρόμους, στις πορείες, στις Κερατέες κλπ. Οι άλλοι είναι ...νεοσύλλεκτοι σε παρόμοιες συνθήκες μάχης. Εύκολα όμως μπορούν να αποκτήσουν το «know how» και να αρχίσουν τις αντεπιθέσεις. Είναι πολύ πιο αδίστακτοι και ωμοί, δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, άρα θα αποχτήσουν το επιχειρησιακό πλεονέκτημα - η Ιστορία γνωρίζει ποιοι υπερίσχυσαν σε παρόμοιες συρράξεις…
ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕ;
ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ; ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΒΛΕΠΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ;

Οι καιροί δυσκολεύουν περισσότερο, η άνθιση της ΧΑ είναι σύμπτωμα της κρίσης και ήρθε για να μείνει όσο θα επιμένει η κρίση. Θα συνυπάρχει με τη φτώχεια και την απαξίωση της ζωής των πολιτών. Το κλίμα που δημιουργεί εναρμονίζεται με τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε χώρες της Δύσης, με την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων σε αυτές και με την εθνικιστική αφύπνιση που σημειώνεται στα Βαλκάνια. Εδειξε προεκλογικά μια πλασματική ατζέντα κατά των μεταναστών και τώρα στοχοποιεί τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, αριστερούς, γυναίκες, κόμματα (π.χ. τη ΝΔ τη θεωρεί προδοτική). 
Σχόλιο Η.Παναγιώταρου: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ" ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΆΛΛΑ ΛΕΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ;

ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΑΣ "ΘΥΜΙΣΩ" ΌΣΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ:
ΠΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
- ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤA ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ;
- ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
- ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΈΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; 

ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΑ ΤΟΣΟ ΕΣΕΙΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΣΩΣΤΑ;

Παραφράζοντας την φράση του Ηλία Ηλιού, μήπως θα πρέπει να την ταράξουμε στην Δημοκρατία; Να την καλούν παντού, να εκθέσει (κυριολεκτικώς ) τις απόψεις της. Η συνέντευξη του βουλευτού της για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και οι άθλιες κουβέντες του περί ράτσας σκύλων, αηδίασαν πολύ περισσότερους έλληνες, απ’ ότι εκατοντάδες πύρινα άρθρα εναντίον της. Να την καλούμε παντού, να αποδειχθεί το κενό, το απάνθρωπο, το πρωτόγονο, το επικίνδυνο των απόψεών της. 

Ετσι μόνο, μέσω της δημοκρατικής λειτουργίας, θα απομυθοποιηθεί, ειδικά στη νέα γενιά που βρίσκει ευήκοα ώτα. Ο αποκλεισμός και η καταγγελία σμιλεύουν το μύθο της. Η βία εναντίον της πρέπει να ασκείται από την Πολιτεία. Κάθε φορά που προβαίνει σε πράξεις εκτός νόμου, να πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης. Ετσι κι αλλιώς τα στελέχη της έχουν νταλαβέρια με αυτή… 
Σχόλιο Η.Παναγιώταρου: 1/ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ. 
Ο ΙΔΙΟΣ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ MEGA ΕΔΩΣΕ "ΣΗΜΑ" ΜΠΛΟΚΟΥ" ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ;

2/ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΒΑΡΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ. ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ      

ΥΓ: Τελευταία έχει αρχίσει μια άλλη καραμέλα. Όποιος εκφράζει προβληματισμό για συγκρούσεις φασιστών –αντιφασιστών, κατηγορείται ότι υιοθετεί την θεωρία των δύο άκρων, ότι εξομοιώνει τους φασίστες με τους μαχητικούς αντιφασίστες και τους μαχητικούς αριστερούς. Δυστυχώς υπάρχουν και βουλευτές κομμάτων και αρθρογράφοι κομματικών εφημερίδων που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, δείχνοντας προφανώς το έλλειμμά τους στη θεωρητική γνώση και την υστέρησή τους στην πολιτική επεξεργασία. Η θεωρία των άκρων προπαγανδίζει ότι και τα δύο άκρα είναι όμοια, κάτι που φυσικά δεν υποστηρίζει ούτε το παρόν άρθρο, ούτε όσοι επισημαίνουν τους κινδύνους των τυφλών συγκρούσεων με τη ΧΑ.

Σχόλιο Η.Παναγιώταρου: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ...!!!!! ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

1 σχόλια:

  1. ΚΤΡΙΕ ΣΙΔΕΡΗ ΤΣΑΜΗ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ,Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ???Ο ΔΕΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΚΡΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ(ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΚΡΟΥ ΓΙΑΚΙΜΗ???ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΕΖΗΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ???ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΓΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ???
    ΛΕΤΕ: " ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΔΥΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΩΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ,ΑΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ"
    ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ???ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΚΙΜΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή