Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Η συγκυβέρνηση του μνημονίου με τα PSI καταπάτησε τα Ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 
Είχε πρωτοδημοσιευθεί στις 23/11.
http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2012/10/psi.html

Για να είμαστε κατανοητοί, πριν μπούμε σε λεπτομέρειες και όρους:

PSI ΣΗΜΑΙΝΕΙ: EΛΛΗΝΕΣ ΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ.
Από τα 110 περίπου δις ευρώ που "κουρεύτηκαν", τα 70 περίπου δις ήταν κεφάλαια στην Ελλάδα.
Από αυτά, οι τράπεζες είχαν περίπου τα 25 δις και με νέα μορφή δανεισμού θα τα πάρουν πίσω (ανακεφαλαίωση)
Οικονομία χώρας με 50 δις "χαμένα" είναι χαμένη από χέρι...
Γιατί αυτά τα χρήματα ήταν χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων, των επαγγελματικών ενώσεων, ιδιωτών κλπ που θα λείψουν από την αγορά και τις τσέπες του Ελληνικού Λαού.
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ;
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Με ποιων την στήριξη; ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ. Και ποιων την ανοχή; ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών.

Σήμερα λοιπόν όλοι αυτοί παίζουν το θέατρο του παραλόγου στην πονεμένη πλάτη των Ελλήνων.
Και η υποκρισία εκείνων που ευθύνονται για το δυσάρεστο σήμερα, ΔΕΝ περιγράφεται.

Μόλις την Παρασκευή, ο κ.Λοβέρδος σε μια ακόμη παράσταση οσκαρικού επιπέδου, έφερε ένα ερώτημα για τους μικροομολογιούχους.
Ανάλογο ερώτημα έχει προσπαθήσει να φέρει, κατ' επανάληψη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, μέσω του Τομεάρχη Εθνικής Οικονομίας, συναγωνιστή Η. Παναγιώταρου.

Ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών άλλες τρεις (3) φορές. Συγκεκριμένα την επανακατέθεσε στις 24 Σεπτεμβρίου (υπ’ αριθμό 310/2012), στις 2 Οκτωβρίου (υπ’ αριθμό 378/2012) και στις 9 Οκτωβρίου (υπ’ αριθμό 423/2012). Σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να απαντήσει ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας συνολικά πέντε (5) φορές κόλλημα!

Ο Υπουργός, όλως περιέργως, κατάφερε και παραβρέθηκε στη Βουλή για να απαντήσει στον κ. Λοβέρδο. Έγινε μια συζήτηση σε ήρεμο κλίμα, με βουλευτή και Υπουργό όχι μόνο να μην έρχονται σε αντιπαράθεση, αλλά και να ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις.

Ο Υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει πως είναι ένα θέμα που το εξετάζει η κυβέρνηση και πως μελετάει πιθανές λύσεις. Ούτε χρονοδιάγραμμα αυτής της λύσης ανέφερε, ούτε τι είδους λύση εξετάζεται, με τον βουλευτή να μην πιέζει για κάτι τέτοιο. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Αυτός στήριξε το PSI. Αυτός και το κόμμα του στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση που αρνείται να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Υπουργός της ΝΔ που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, προφανώς, προτίμησε να απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα σε έναν βουλευτή της συμπολίτευσης, που δεν θα ζητούσε επιτακτικά λύση στο θέμα, παρά σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής που θα τον πίεζε και θα εξέθετε αυτόν και την κυβέρνησή του. Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι οι ίδιοι που τις εξευτελίζουν!

Ακούσαμε λοιπόν και είδαμε τον κ. Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή, να αναπτύσει το ερώτημά του, προς τον κ. Μαυραγάνη της συγκυβέρνησης της ΝΔ, βάζοντας θέμα αξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου. Γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει...
Αυτά, στα φώτα της δήθεν εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς όφελος του Λαού και της ένοχης συγκυβέρνησης, στην οποία και οι δύο ανήκουν και οι δύο στηρίζουν και οι δύο αποδέχονται.

Γιατί η αλήθεια, είναι μακράν άλλη για τους χιλιάδες μικροκαταθέτες, που εμπιστεύτηκαν τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και τώρα ακούν τον κ. Μαυραγάνη τον κ. Στουρνάρα τον κ. Σαμαρά της ΝΔ και τους συν αυτώ που στηρίζουν την Τρόϊκα εσωτερικού.

Και ο κ. Λοβέρδος που τώρα κόπτεται, είτε για να εξυπηρετήσει σκοπούς, μακράν και πέραν των συμφερόντων των καταθετών, είτε έχει πάθει αμνησία, θα τον βοηθήσουμε σήμερα να θυμηθεί τι ακριβώς έχει πράξει έναντι στους μικροκαταθέτες.

Οι χιλιάδες μικροκαταθέτες, εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής στο Ελληνικό Δημόσιο, ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και τυχοδιώκτες, αλλά ως αποταμιευτές και μετά από πρόσκληση της Τράπεζας της Ελλάδας, με ανάρτηση κειμένου του Οργανισμού Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους.

Το κείμενο μάλιστα περιέγραφε πως: "Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών παρέχει την δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες - αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Οι τίτλοι θα διακρατηθούν μέχρι την λήξη τους και οι τίτλοι θα αποκτηθούν από την ημερομηνία διακανονισμού μέσα σε 5 ημέρες".

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΈΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΌΡΟ: «Ρήτρα Συλλογικής Δράσης» (CAC).
(Η «ιδέα» του όρου είναι παράγωγο της κρίσης του 2001 και της πτώχευσης της Αργεντινής...)

Προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2011 η Βουλή, μεταξύ αυτών και ο κ. Λοβέρδος, ΨΗΦΙΣΑΝ και εξουσιοδότησαν το Υπουργικό Συμβούλιο ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ να θεσπίσει στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου Ελληνικού Δικαίου «Ρήτρα Συλλογικής Δράσης» (CAC), μάλιστα με ποσοστό συμμετοχής 66%. Και είναι γελοίο και να συζητάμε, γιατί τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Αγγλικού Δικαίου που είχαν την ρήτρα αρχής εξαρχής σε ποσοστο 75%, εφαρμόστηκαν σε αυτά παρα πολλές εξαιρέσεις και ήταν κατά βάση κερδοσκοπικά.

Έτσι τον Μάρτιο του 2011, το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ αυτών και ο 2 και πλέον φορές ένοχος για αυτή την εξαπάτηση, κ. Λοβέρδος, υλοποίησαν την απόφαση της Βουλής και εφαρμόστηκε η περίφημη ρήτρα ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, μια απόφαση που εξαθλίωσε και έφερε σε απόγνωση τους ανθρώπους του μόχθου με τις λίγες καταθέσεις.

Ελληνικό παράδοξο: Τα ομόλογα Ελληνικού δικαίου που ΔΕΝ είχαν ρήτρα, απέκτησαν και κουρεύτηκαν κατα 75%, ενώ του Αγγλικού Δικαίου που είχαν ρήτρα ΔΕΝ κουρεύτηκαν και πληρώθηκαν οι κερδοσκόποι. Ουδέν σχόλιο...

Ο κ. Λοβέρδος ΔΕΝ είχε διάθεση λοιπόν να μιλήσει υπερ των μικροκαταθετών.
Και είναι ύποπτη η ενεργοποίησή του τώρα πια.

Εκτός και αν τώρα κόπτεται, ίσως, λέμε ίσως, γιατί τους προμηθευτές των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων, τους ξεπλήρωσε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Από αυτά που κουρεύτηκαν με το PSI. Και έτσι τώρα τους χρωστάει εξυπηρέτηση... Λέμε ίσως...

Οι μικροκαταθέτες - μικροομολογιούχοι κυριολεκτικά αφέθηκαν στο κενό, με κουρεμένα τα κεφάλαια τους κατά ονομαστική αξία 53,5% ενω αν αντιστοιχίσουμε την διαφορά επιτοκίου, η απώλεια κεφαλαίου αγγίζει το 75%, με τα υπόλοιπα να μπορούν να τα εισπράξουν το 2042, ενώ οι "έξυπνοι" έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και οι τράπεζες έκαναν συμφωνίες μέσω του Τσαρλς Νταλάρα και πήραν ανταλλάγματα. (Ανακεφαλαίωση κλπ)

Θυμίζουμε πως ενώ ο κάθε αποταμιευτής έχει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, αυτή η εγγύηση ΔΕΝ δόθηκε στους μικροκαταθέτες.

Δεν έδειξε το Ελληνικό δημόσιο και οι εισηγητές του την ίδια βαρύτητα στις αποφάσεις του εναντίον του άκρως επιθετικού Dart Management Fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν που στις "τσέπες" του κατέληξε το 90% του ομολόγου αξίας 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Αποκτώντας τα ομόλογα σε τιμές 60%-70% της ονομαστικής αξίας τους, το Dart αποκομίζει σημαντικά κέρδη από την αποπληρωμή τους στο 100%, τη στιγμή που τράπεζες, ταμεία και ομολογιούχοι υποχρεώθηκαν να δεχτούν κούρεμα 75%.

Σήμερα λοιπόν, οι μικροκαταθέτες - μικροομολογιούχοι, προσπαθούν να κάνουν αναίρεση στο ΣτΕ κατά της απόφασης που τους καταστρέφει, ενώ, μια και πολύς λόγος γίνεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του φακέλλου που θα κατατεθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Γιατί η περιουσία του καθενός είναι ανθρώπινο δικαίωμα που περιγράφεται στο κεφάλαιο ΙΙ άρθρο 17.

Οι ανθελληνικές κυβερνήσεις όμως, με τις απατεωνίστηκες αλλά καλοκουστουμαρισμένες τακτικές που έχουν επιλέξει να εφαρμόζουν στην Πολιτική και Οικονομική Ζωή του τόπου, έχοντας εξαθλιώσει έναν ολόκληρο Λαό ΚΑΙ ΕΝΩ ετοιμάζονται να δώσουν το χαριστικό χτύπημα, με τα νέα μέτρα, ξέρουν να μιλούν για δικαιώματα στους ξένους απλά με ένα ισχυρισμό τους περί καταπίεσης, "επίθεσης" ή ότι άλλο, αλλά δεν ξέρουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ να μιλάνε για τα δικαιώματα των Ελλήνων που με τόσο πολύπλοκο αλλά ανέντιμο τρόπο καταπατούν συνεχώς.
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου