Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Παροπλισμένη είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παραμένει παροπλισμένη καθώς χρειάζεται περίπου 25.000 ευρώ για να συντηρηθεί, να επισκευαστεί και αν λειτουργήσει εκ νέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε εξετάσει περισσότερες από 15.000 γυναίκες προερχόμενες από απομακρυσμένες αγροτικές και ορεινές περιοχές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. 

Η Μονάδα είναι 20 περίπου ετών και βρίσκεται ακινητοποιημένη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους αφού δεν έχουν βρεθεί οι αναγκαίοι πόροι για την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και συντήρησης. Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να τοποθετηθεί και εντός της Μονάδας και νέας τεχνολογίας ψηφιακός μαστογράφος, ωστόσο, το ζήτημα έχει παγώσει. Η Μονάδα αποτελεί μία σημαντικότατη δομή που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες γυναίκες στα χωριά και στις απομακρυσμένες από νοσοκομεία περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που στερούνται την πρόσβαση στις υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας υγείας.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: α) Υγείας β) Οικονομικών

Θα μεριμνήσουν για την άμεση επισκευή και συντήρηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας Του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δεδομένου του σημαντικότατου έργου που επιτελεί για την φροντίδα και την πρόληψη υγείας των γυναικών που ζουν σε απομακρυσμένες από νοσοκομεία περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας;Αθήνα, 04/08/2015

Ο ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου