Βρείτε μας κι εδω

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ:ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»Την βραχονησίδα Ζουράφα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως και άλλα 16 ελληνικά νησιά και νησίδες, χαρακτηρίζει εμμέσως «τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τούρκων βουλευτών του κόμματος Demokrat Parti (DP-«Δημοκρατικό Κόμμα») για το καθεστώς κυριαρχίας των συγκεκριμένων περιοχών και μάλιστα αναρτήθηκε σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. «Τα ζητήματα παράνομης ιδιοκτησίας χερσαίων νησιωτικών εκτάσεων στο Αιγαίο τα οποία κατέχονται από την Ελλάδα θα βρουν λύση μέσω του διαλόγου που έχει ξεκινήσει» αναφέρεται ως επίσημη θέση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ιστοσελίδα σε σχετική απάντηση του βουλευτών του DP. Τα 16 νησιά τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık. 

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης και Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα». Όλα αυτά σε συνδυασμό με μία ανθελληνική αρθρογραφία σε τουρκικές εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπους, που αναπαράγει το ίδιο θέμα της αμφισβήτησης των νησιών μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών:
:

1) Έχει λάβει γνώση η ελληνική πλευρά των απαράδεκτων αυτών θέσεων των Τούρκων;

2) Υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση στις απαράδεκτες αυτές θέσεις;

3) Θα υπάρξει κάποια προσφυγή ή καταγγελία σε διεθνείς οργανισμούς για τις συγκεκριμένες θέσεις που αμφισβητούν ευθέως την Εθνική μας κυριαρχία; Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου