Βρείτε μας κι εδω

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ:«ΈΛΛΕΙΨΗ ΦΥΜΑΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»Σύμφωνα με την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ), τους τελευταίους μήνες τα μέλη της, οι ιδιώτες παιδίατροι που απευθύνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ για φυματίνη λαμβάνουν την στερεότυπη απάντηση να τηλεφωνήσουν εκ νέου τον επόμενο μήνα μήπως υπάρχει διαθέσιμη φυματίνη. Στο ερώτημα «για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η έλλειψη;» τους ενημερώνουν ότι ευθύνεται το Serum Institut της Δανίας που δεν τροφοδοτεί την ελληνική εταιρία που εισάγει αποκλειστικά τη φυματίνη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Παστέρ. 

Η Ένωση των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων εκτιμά ότι η εμπλοκή που παρουσιάζεται προκύπτει από τον συνδυασμό των οικονομικών προβλημάτων του Ινστιτούτου Παστέρ και της αδυναμίας από το Serum Institut να παράγει φυματίνη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: η έλλειψη της φυματίνης δεν επιτρέπει ούτε τον έλεγχο των λαθρομεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής ούτε και τον αντιφυματικό έλεγχο στα σχολεία της χώρας που διενεργούν τα υγειονομικά τμήματα της κάθε Περιφέρειας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργό Υγείας:

1) Για ποιο λόγο παρατηρήθηκε αυτή η έλλειψη φυματίνης και αν οφείλεται σε οικονομική αδυναμία του Ινστιτούτου Παστέρ, πώς προτίθεστε να ανταπεξέρθετε ώστε να καλύψετε τα κενά;

2) Ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών στα σχολεία που δεν έχουν εμβολιασθεί;

3) Πόσοι πρόσφυγες δεν έχουν εμβολιασθεί και που βρίσκονται όσοι νοσούν;


Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου