Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στο Τυχερό Έβρου

Αποτέλεσμα εικόνας για κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στο Τυχερό Έβρου.


Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει η απόφαση για κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στο Τυχερό Έβρου. Το ΤΣΦ στο Τυχερό αριθμεί 120 άνδρες και έχει αποτελέσει επί σειρά ετών την προμετωπίδα στην μάχη κατά της εγκληματικότητας. Οι πολίτες του Τυχερού, οι οποίοι βιώνουν την υποβάθμιση του τόπου τους από την προσάρτηση με το σχέδιο «Καλλικράτης» του δήμου τους σε αυτόν του Σουφλίου, βλέπουν με έντονο προβληματισμό το κλείσιμο του ΤΣΦ, το οποίο θα γίνει στα πλαίσια αναδιοργάνωσης υπηρεσιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζονται για να προστατεύσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τις περιουσίες τους και να τους προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας, ερχόμενοι αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά με δουλεμπόρους, κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών και λαθρομετανάστες. 


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εσωρερικών:

Με ποιο σκεπτικό πάρθηκε αυτή η απαράδεκτη απόφαση;

Ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της τόσο ευαίσθητης εθνικά περιοχής; 

Πώς θα παγιοποιηθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής, ενόψει της αυξημένης εγκληματικότητας και της παρουσίας λαθρομεταναστών; 

Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου