Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με τις χορηγίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»

Αποτέλεσμα εικόνας για χορηγιες στην εύπ


Χορηγίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ έδιναν ελληνικές επιχειρήσεις σε πράκτορες της ΕΥΠ. Οι ελληνικές εταιρείες παρέδιδαν μεγάλα ποσά σε στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία φέρεται να είχαν και συνδικαλιστική δράση, ωστόσο με άγνωστο όφελος αλλά και κατάληξη των χρηματικών ποσών. Σύμφωνα με παραστατικά που παρουσιάζει "Το Βήμα" στις 16/2/2009, ελληνική εταιρεία εστίασης με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έδωσε φαινομενικά εντελώς αδικαιολόγητα το ποσό των 10.000 ευρώ για οικονομική ενίσχυση και χορηγία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον σύλλογο των υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ ζητούσαν με άλλο έγγραφό τους, που βρίσκεται στην διάθεση της εφημερίδας, οικονομική ενίσχυση από τις επιχειρήσεις με αντάλλαγμα τη διαφήμιση στη φανέλα της ομάδας ποδοσφαίρου των συνδικαλιστών αλλά και καταχωρίσεις σε έντυπο των πρακτόρων της ΕΥΠ. 

Όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι πολλών επιχειρήσεων άρχισαν να δίνουν τον οβολό τους υπέρ των μυστικών υπηρεσιών. Ανάμεσα σε αυτές φέρεται να είναι και εταιρείες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα αλλά και πετρελαιοειδή εκτός Αττικής. 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών:

Γιατί οι υπεύθυνοι των εταιρειών έδιναν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στην ΕΥΠ; Τι επιδίωκαν;

Γιατί δίνονται τέτοια σημαντικά ποσά για υποτιθέμενη διαφήμιση σε μια ομάδα εργαζομένων που δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα και το θεωρητικό καταναλωτικό αντίκρισμα είναι μηδαμινό; 

Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου