Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση Ηλία Παναγιώταρου για «Παράνομες “ελληνοποιήσεις” εισαγόμενου φασολιού»Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνοποιήσεις” εισαγόμενου φασολιού»


Σε μια σεζόν που εξελίσσεται ιδανικά, έπειτα από την καταστροφική περσινή λόγω χαλαζόπτωσης, ξεκινά η συγκομιδή των ονομαστών φασολιών Πρεσπών στο ομώνυμο εθνικό πάρκο στην ακριτική Φλώρινα. Αντίθετα στην γειτονική Καστοριά, όπου η συγκομιδή των εξίσου φημισμένων γιγάντων ξεκίνησε, ήδη οι παραγωγοί μετρούν σημαντικές απώλειες από τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα στην Χρυσούπολη Καβάλας η ζέστη έχει αποδεκατίσει την παραγωγή μικρόσπερμων πλακέ φασολιών και η χρονιά προμηνύεται δύσκολη. 

Ταυτόχρονα η ανοιχτή πληγή των μαζικών “ελληνοποιήσεων” εισαγόμενου φασολιού πλήττει τους παραγωγούς, εξαπατά τους καταναλωτές και απαξιώνει το άριστο ελληνικό προϊόν. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η δυσφήμιση του προϊόντος, η υποβάθμιση της υπεραξίας του και προφανώς η σημαντική απώλεια εσόδων για το κράτος. 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες λειτουργείτε αποτρεπτικά στις “ελληνοποιήσεις” φασολιών «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»;

2) Τι επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να παταχθεί αποφασιστικά το φαινόμενο των παράνομων “ελληνοποιήσεων” φασολιών «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου