Βρείτε μας κι εδω

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση Ηλία Παναγιώταρου για την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανθελληνική εκδήλωση
Όπως είναι γνωστό, στις 12/12/2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ συζήτηση-εκδήλωση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών». Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο εκπρόσωπος του γνωστού ανθελληνικού Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτης Δημητράς, στελέχη του γνωστού παραρτήματος των «γκρίζων λύκων» στην Θράκη «κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας DEB», καθώς και εκπρόσωποι αποκαλούμενων «οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην συζήτηση διαβάστηκε και επιστολή πολιτιστικού συλλόγου της αποκαλούμενης «μακεδονικής μειονότητας» από την Έδεσσα! Αξιοσημείωτη η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ. Αξίζει να επισημανθούν τα όσα ειπώθηκαν από την κα Γιαννακάκη, όπως παρουσιάστηκαν από σχετικό δελτίο Τύπου του DEB, το οποίο μεταφράστηκε (το εν λόγω «κόμμα» βγάζει τα δελτία Τύπου του στα τούρκικα) από το έγκυρο tourkikanea.gr:

«Η τελευταία ομιλήτρια του πάνελ ήταν η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη. Η Γιαννακάκη δήλωσε ότι δεν είναι ξένη προς τα μειονοτικά ζητήματα και έχει ασχοληθεί στενά μαζί τους. Η Γιαννακάκη υπενθύμισε επίσης ότι κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τα μειονοτικά νηπιαγωγεία, αλλά η απάντηση που έλαβαν σχετικά με το θέμα αυτό ήταν χωρίς νόημα».

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ενώσεις των μειονοτήτων και για τις προειδοποιήσεις από την Επιτροπή της Ευρώπης. Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να δηλώσω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017».

Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για τη νομική πρακτική για το θέμα αυτό και ότι η κατάσταση δεν θα είναι όπως ήταν παλιά. Επίσης ότι ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Ελληνική νομοθεσία θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ότι το σύνολο των κοινωνικών ομάδων της χώρας έχουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προσωπικά γι ‘αυτό.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί α)Εξωτερικών, β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιομάτων :


  1. Η παρουσία της κας Γιαννακάκη στην ως άνω ανθελληνική εκδήλωση, στην οποία βασικοί διοργανωτές ήταν πράκτορες της Άγκυρας που προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Θράκη, ήταν σε γνώση της Ελληνικής κυβερνήσεως; Τα όσα εξέθεσε είναι προσωπικές της απόψεις ή εκφράζουν και τις θέσεις της Ελληνικής κυβερνήσεως;
  2. Τι εννοούσε όταν δήλωνε ότι θα υπάρξουν «εξελίξεις»;
  3. Μήπως με τις δηλώσεις της και την εν γένει παρουσία της στην εκδήλωση προαναγγέλλει ουσιαστικά την βούληση της κυβέρνησης να προβεί σε αναθεώρηση των συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα για χάρη των τούρκων, των σκοπιανών και άλλων;Ηλίας Παναγιώταρος

Βουλευτής Β’ Αθηνών0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου