Βρείτε μας κι εδω

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ηλίας Παναγιώταρος: Πώς δικαιολογείται το υπερβολικό ποσό της δέσμευσης 13 εκ. ευρώ για κατασκευή πεζογεφυρών


Αποτέλεσμα εικόνας για σπιρτζης παναγιωταρος


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, θα εγκριθεί δέσμευση ποσού ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να δημοπρατηθεί άμεσα η κατασκευή πεζογεφυρών σε έξι οδικούς άξονες, στα σημεία Λεωφόρος Ποσειδώνος και λεωφόρος Καλαμακίου, Αλιμος, Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων - ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, Λεωφόρος Αθηνών - Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης - Παλαιό Φάληρο, Λεωφόρος Αθηνών - Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Θετικοί ως προς την δημιουργία πεζογεφυρών, στα σημεία που το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης των πεζών δεν επιλύεται με άλλους τρόπους, είναι οι συγκοινωνιολόγοι.

Όσον αφορά στις πεζογέφυρες, η αποτελεσματικότητά τους φαίνεται από τον αριθμό των πεζών που τις χρησιμοποιούν, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι, εφόσον ο πεζός διευκολύνεται να διασχίσει τον δρόμο από τα φανάρια, δύσκολα θα ανέβει σε πεζογέφυρα. Ωστόσο επισημαίνουν ότι η βέλτιστη λύση αλλά και η διεθνής τάση είναι οι ισόπεδες διαβάσεις σε συνδυασμό με τη μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων.

Ερωτάται οι αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


Πώς δικαιολογείται το υπερβολικό ποσό της δέσμευσης 13 εκ. ευρώ για τις επίμαχες πεζογέφυρες την στιγμή που αντίστοιχα έργα έχουν γίνει με μικρότερη δαπάνη;

Έχετε λάβει υπόψη ότι η βέλτιστη λύση αλλά και η διεθνής τάση είναι οι ισόπεδες διαβάσεις για την μέγιστη ανταποδοτικότητα των έργων;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου