Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Ερώτηση του Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με την καθυστέρηση των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους του ΕΛ.Γ.Α. (Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) στην περιοχή Στρεφίου του νομού Ηλείας»


Αποτέλεσμα εικόνας για σχετικά με την καθυστέρηση των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους του ΕΛ.Γ.Α.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί πορτοκαλιού στην περιοχή του Στρεφίου, καθώς δυόμιση και πλέον μήνες μετά τον παγετό στην περιοχή και κατέστρεψε το σύνολο της παραγωγής, ακόμα περιμένουν τους γεωπόνους του ΕΛ.Γ.Α. (Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) για την εκτίμηση της ζημιάς. Οι πολικές για την περιοχή θερμοκρασίες -που σημειώθηκαν τέλη Δεκέμβρη και αρχές Γενάρη προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο πορτοκάλι, ενώ οι παραγωγοί εξέφρασαν φόβους και για τα δέντρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής και οι παραγωγοί, βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο έλεος του καιρού. Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έγινε αναγγελία της ζημιάς στον ΕΛ.Γ.Α. (Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) και οι παραγωγοί υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Από τότε όμως και μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι δεν έχουν πάει για εκτιμήσεις.

Ερωτάται οι αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Δεδομένου ότι πρόκειται για εισφορές που ήδη έχουν πληρώσει οι αγρότες στον ΕΛ.Γ.Α. (Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) θα αναλάβουν οι αρμόδιοι της ευθύνες τους ώστε να αποπληρωθούν οι γεωπόνοι και να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου