Βρείτε μας κι εδω

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ηλίας Πναγιώταρος: Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες ζυθοποιοί»Αποτέλεσμα εικόνας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες ζυθοποιοί»


Βασιλικό διάταγμα του 1922 μπλοκάρει τις επενδύσεις στον κλάδο της μπίρας, αφού με βάση αυτό απαγορεύεται η χρήση φρούτων στην παραγωγή μπίρας. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν οι ελληνικές εταιρείες να παράξουν μηλίτη, μπίρα δηλαδή με βάση το μήλο. Το συγκεκριμένο διάταγμα, όπως υποστηρίζει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, "μπλοκάρει" νέες επενδύσεις στον κλάδο της μπύρας, οδηγώντας ελληνικές επενδύσεις στο εξωτερικό αφού εξετάζουν κάποιες εξ αυτών το ενδεχόμενο να παράξουν το συγκεκριμένο προϊόν στην Ολλανδία και εν συνεχεία να το εισάγουν στην Ελλάδα.

Επειδή ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για τη χρήση πρώτων υλών όπως η χρήση φρούτων στην παραγωγή μπύρας θα συμβάλλει και στην απορρόφηση της παραγωγής ελληνικών φρούτων, αλλά και στην ανάπτυξη προϊόντων ελληνικής ταυτότητας που μπορούν να προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μερίδιο στις εξαγωγές.


Ερωτάται οι αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

1) Θα υπάρξει άμεσος εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου ώστε να τονωθεί η εγχώρια παραγωγή και να ενισχυθεί η απασχόληση;

2) Θα συμπεριληφθεί ο κλάδος της ζυθοποιίας σε επενδυτικά σχέδια του Υπουργείου ώστε να δοθούν και κίνητρα σε αγρότες και ζυθοποιίες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων που σχετίζονται με την παραγωγή της μπύρας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου