Βρείτε μας κι εδω

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Ερώτηση του Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις του ειδικού δημοτικού σχολείου τυφλών Θεσσαλονίκης»


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικού σχολείου τυφλών Θεσσαλονίκης»

Σε συνέντευξη του στον τοπικό τύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Κεσόγλου και ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Τυφλών της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν στα προβλήματα της καθημερινότητας των τυφλών στην Θεσσαλονίκη και επισήμαναν τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 32. Όπως αναφέρουν παρόλο που πρόκειται για ένα όμορφο κτίριο εντούτοις λόγω παλαιότητας χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση, καθώς η εξωτερική εικόνα του κτιρίου είναι άθλια όπως και η λειτουργικότητα του χώρου. Οι χώροι υγιεινής , οι τάξεις και τα κουφώματα είναι πολύ παλιά και χρίζουν γενικής επισκευής. Τέλος η παιδική χαρά που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του σχολείου είναι ακατάλληλη για τα παιδιά ενώ παρόλες τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις για την επισκευή της δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ακόμη η δημοτική αρχή και οι ενέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν περιοριστεί στην αποστολή ενός έγγραφου το οποίο αναφέρει ότι πρέπει να κλείσει η παιδική χαρά.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί α) Εσωτερικών β)Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Δεδομένου του ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίλυση των κτιριακών και λειτουργικών προβλημάτων του ειδικού δημοτικού σχολείου τυφλών ποιες οι άμεσες ενέργειες σας και ποιο το χρονοδιάγραμμα για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν για την διευθέτηση των προβλημάτων;
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου