Βρείτε μας κι εδω

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ερώτηση Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με τις συνεχιζόμενες μηνύσεις κατά αστυνομικών κατόπιν υποδείξεως μελών ΜΚΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομια λαθρομεταναστες


Έξι μήνες μετά την καταγγελία ρομά κατά αστυνομικών για δήθεν κακοποίηση, μετά τις δύο συνεχόμενες εξεγέρσεις Αφρικανών λαθρομεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, οχτώ από τους συλληφθέντες έχουν κάνει μηνύσεις στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για κακοποίηση και προαναγγέλλονται άλλες τρεις, κατόπιν υποδείξεως των «αλληλέγγυων». Οι εξεγέρσεις αυτές είχαν προκληθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας των Αφρικανών για την πολύμηνη παραμονή τους στο νησί της Λέσβου και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το στρατόπεδο προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Ομάδες «προσφύγων» έβαλαν φωτιές σε ελαιώνα εκτός του Κέντρου, ενώ άλλοι είχαν ξεκινήσει πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς και δεν άφηναν την Πυροσβεστική να πλησιάσει, ώστε να σβήσει τις εστίες που απειλούσαν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Να σημειωθεί ότι καταστράφηκαν ελαιόδεντρα περιμετρικά του Κέντρου, 11 αυτοκίνητα, καταγράφηκαν φθορές σε 3 κοντέινερ, σε πυροσβεστικό όχημα και στην εξάρτηση των αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση υπ’ αριθ. 52/4.10.2016 σχετικά με άλλο περιστατικό εξεγέρσεως λαθρομεταναστών τη Μόρια, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε απαντήσει ότι «σε κάθε περίπτωση πιστοποίησης παραβατικής συμπεριφοράς των διαβιούντων τόσο στα Κέντρα προσωρινής φιλοξενίας όσο και σε αυτά της Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών, εφαρμόζονται οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας με αντίστοιχη εκδήλωση όλων των προβλεπόμενων αστυνομικών και δικονομικών ενεργειών».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί α) Εσωτερικών, β) Μεταναστευτικής Πολιτικής :

1.Έως πότε θα ανέχονται την πλήρη χειραγώγησή τους από τους «αλληλέγγυους» των ΜΚΟ με κίνδυνο την έξαρση εγκληματικότητας και παραβατικότητας στα ΚΥΤ, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών που έχουν ως καθήκον την καταστολή έκνομων ενεργειών για τη διατήρηση της νομιμότητας και της τάξης;

2.Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποκαθίσταται η τάξη χωρίς να κινδυνεύουν οι επιτελούντες το καθήκον τους να βρίσκονται κατηγορούμενοι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου