Βρείτε μας κι εδω

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Ηλίας Παναγιώταρος: Η κυβέρνηση απαγορεύει στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου»

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν ενόψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη (αριθμ. Πρωτ. 31849/21.09.2017) που απευθύνεται προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία, τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, απαγορεύει στα Τάγματα Εθνοφυλακής να λάβουν μέρος στις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, σε όλη την επικράτεια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν την ψήφισή του και ο νέος νόμος που θα διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής, με βασικό σκοπό την αναβάθμισή της.

Η απαγόρευση στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν, αποτελεί μια βάναυση προσβολή απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις διοικήσεις τους, στους ίδιους τους Εθνοφύλακες που με ενθουσιασμό και ζέση ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πατρίδας και γενικά σε όλους τους Εφέδρους του Έθνους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας:

1.Είναι εις γνώση του η απόφαση αυτή του ΥΠΕΣ; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αρθεί αυτή η απόφαση που αναιτιολογήτως απαγορεύει στους Εθνοφύλακες να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο;

2. Ποιο Υπουργείο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για ποια Στρατιωτικά Τμήματα θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου στην Επικράτεια;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου