Βρείτε μας κι εδω

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Ηλίας Παναγιώταρος: «Εργασιακός Μεσαίωνας στην Πάτρα»


Ενδεικτικό του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, είναι το σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην διανομή διαφημιστικών εντύπων κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενούς της, αφού ανιχνεύει τις κινήσεις τους μέσω GPS (Δορυφορικό Σύστημα Εντοπισμού Θέσης).

Ουσιαστικά πρόκειται για ωμή καταγραφή σε " ζωντανό " μάλιστα χρόνο, αφού το σύστημα παρακολούθησης ενημερώνει τον εργοδότη για κάθε κίνηση του εργαζόμενου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δουλεύει ασταμάτητα χωρίς τη προβλεπόμενη από το νόμο ξεκούραση.

Τέτοιες συνθήκες εργασίας παραπέμπουν σε εποχές γαλέρας και δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου, αφού παραβιάζουν κατάφωρα τους στοιχειώδεις κανόνες ατομικής ελευθερίας και κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης :

1.Έχετε δεχθεί καταγγελίες από εργαζόμενους για ανάλογα περιστατικά που υποβιβάζουν την ανθρώπινη υπόσταση και επιτείνουν την εργασιακή ασυδοσία; Τι ποινές προβλέπει η εργατική νομοθεσία;

2.Τι προτίθεστε να κάνετε για να προστατέψετε και να διαφυλάξετε τους εργαζόμενους από τέτοιες πρακτικές αυθαιρεσίας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου