Βρείτε μας κι εδω

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ηλίας Παναγιώταρος: «208 Επιθέσεις σε Χριστιανικούς Ιερούς Ναούς για το 2016»


Αποτέλεσμα εικόνας για 208 Επιθέσεις σε Χριστιανικούς Ιερούς Ναούς για το 2016»


Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, εκκλησίες και χώροι θρησκευτικής σημασίας, όπως παρεκκλήσια, ξωκκλήσια και νεκροταφεία που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν στην συντριπτική πλειονότητά τους οι στόχοι επιθέσεων, βανδαλισμών και περιστατικών ωμής θρησκευτικής βίας που καταγράφηκαν το 2016.

Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπ. Παιδείας για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, ανέφεραν πως το 2015 είχαμε 136 περιστατικά που αφορούν την Ορθοδοξία, ένα περιστατικό την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τέσσερα τον ιουδαϊσμό και πέντε τον μουσουλμανισμό.. Για το 2016, η έκθεση αριθμεί συνολικά 215 περιστατικά, 208 εκ των οποίων αφορούν την Ορθοδοξία, ένα την Ρωμαιοκαθολική, πέντε τον ιουδαϊσμό και έναν τον μουσουλμανισμό.

Κορωνίδα τέτοιων απρόκλητων περιστατικών, ήταν η επίθεση στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Συνόδου με βόμβες μολότοφ που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό αυτοκινήτων, η εισβολή αντιεξουσιαστών στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Η περιβόητη λοιπόν «ισλαμοφοβία», αποδεικνύεται ότι είναι απλά ένας όρος-«μύθος» της λεγόμενης φιλελεύθερης πολιτικής ορθότητας, αφού το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και στους Ναούς της που καθημερινά βεβηλώνονται και ασελγούνται από ασεβείς άθεους και φανατικούς αλλόθρησκους.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοία) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, β) Εσωτερικών, γ) Πολιτισμού και Αθλητισμού

1.Με ποιο τρόπο και πότε θα αποκαταστήσετε και θα επιδιορθώσετε, όπου χρειάζεται, τους Ναούς, τα Εκκλησάκια και τα νεκροταφεία από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές;

2.Τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να μπορεί ο Χριστιανός να αισθανθεί ασφαλής κατά την άσκηση των θρησκευτικών του δικαιωμάτων, όταν το απρόκλητο μίσος απέναντι στην θρησκευτική μας Πίστη ολοένα και αυξάνεται;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου