Βρείτε μας κι εδω

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ηλίας Παναγιώταρος: «Παρεμπόριο λαθραίων τσιγάρων και άλλων παράνομων προϊόντων στην ΑΣΟΕΕ και το ΕΜΠ»

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθραίων τσιγάρων  στην ΑΣΟΕΕ


Ο χώρος πέριξ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου συγκεντρώνει τις περισσότερες ίσως παράνομες παρά - εμπορικές δραστηριότητες των Αθηνών. Από τη Στουρνάρη και τον πλαϊνό πεζόδρομο της Τοσίτσα, μέχρι και την πίσω πλευρά στη Μπουμπουλίνας, συντελείται η μεγαλύτερη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και δεκάδων άλλων παράνομων προϊόντων. Τα τσιγάρα είναι κρυμμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος, σε ρολόγια της ΕΥΔΑΠ, στα πεζοδρόμια, σε καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα μονίμως διπλοπαρκαρισμένα και σε κάθε λογής μαύρη σακούλα που αποθηκεύεται χωρίς κανένα έλεγχο εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Έτσι, ένα σημαντικό κομμάτι του προαύλιου χώρου του ιδρύματος είναι η καθημερινή κρυψώνα μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών.

Κανονικό μαγαζί πώλησης λαθραίων τσιγάρων έχει στηθεί έξω και μέσα από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (παλιά ΑΣΟΕΕ), όπου οι διακινητές μπορούν να πωλούν ανενόχλητοι την παράνομη πραμάτεια τους, κατά μήκος της οδού Πατησίων και σε περίπτωση εφόδου της αστυνομίας, να βρίσκουν καταφύγιο εντός των τειχών του πανεπιστημίου.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών:

1.Τι προτίθεστε να κάνετε για να πατάξετε το παρεμπόριο και ειδικά αυτό των λαθραίων τσιγάρων;

2.Υπάρχει αστυνομική περιπολία στα σημεία αυτά και αν όχι, γιατί;

3.Πόσες συλλήψεις έχουν γίνει τους τελευταίους 6 μήνες για παράνομο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων στην Αθήνα και σε ποιες περιοχές;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου