Βρείτε μας κι εδω

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Ηλίας Παναγιώταρος:«Συνελήφθη στο Νεπάλ Καναδός ‘’ακτιβιστής’ με την κατηγορία της παιδεραστίας, κείμενα του οποίου μνημονεύονται σε βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου της χώρας»Εξηντάχρονος Καναδός, ονόματι Peter Dalglish, ο οποίος έχει δουλέψει για λογαριασμό του ΟΗΕ και είναι ιδιοκτήτης της ΜΚΟ Street Kids (Παιδιά του δρόμου), συνελήφθη στις 8 Απριλίου από την Αστυνομία του Νεπάλ, ως ύποπτος παιδεραστίας, αφού προσπάθησε σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των ξένων πρακτορείων ειδήσεων, να «διασώσει» δύο ανήλικα παιδιά, «φιλοξενώντας» τα στο διαμέρισμά του.

Ο δράστης κατηγορείται από τις αρχές ότι υποσχόταν στα παιδιά «απόδραση» από τη φτώχεια, σπουδές και μια καλή και άνετη ζωή, με προφανές αντάλλαγμα, το σεξ.

Επισημαίνεται πάντως, πως κείμενο του υπόδικου παιδεραστή, έχει συμπεριληφθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, στο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου για τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων :

1.Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα γραπτά κείμενα του συλληφθέντα, τα οποία φιλοξενούνται ως «άποψη – πρότυπο», ώριμου ‘’ακτιβιστή’’ αγωνιζόμενου για τα δικαιώματα των παιδιών, στα Ελληνικά σχολικά βιβλία; 

2.Μήπως πρέπει να αναθεωρηθεί η διδακτέα ύλη του βιβλίου της Γ’ Γυμνασίου, μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου