Βρείτε μας κι εδω


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ο Ηλίας παναγιώταρος είχε προειδοποιήσει με ερώτηση του για τις ελλείψεις στα εναέρια πτητικά μέσα ενόψει της έναρξης της Αντιπυρικής περιόδου του 2018»

Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας καναντερ


Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 5792/08.05.2018 ερώτηση με θέμα : «Με προβλήματα και ελλείψεις στα εναέρια πτητικά μέσα, η έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου του 2018», στην έναρξη κιόλας της αντιπυρικής περιόδου για το τρέχον έτος, είχα υποβάλει ερωτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις των εναέριων πτητικών μέσων και ειδικά για τους κινητήρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών ‘’Canadair’’, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες παρέμεναν στα συνεργεία, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Έκτοτε, ουδέποτε έλαβα κάποια σχετική απάντηση από τις υπηρεσίες σας, με αποτέλεσμα η αδιαμφισβήτητη έλλειψη επαρκών εναέριων μέσων (αεροσκαφών και ελικοπτέρων) να επιχειρήσουν στις πύρινες φλόγες εν τη γενέσει τους, τόσο στο μέτωπο της Κινέτας, όσο και στην Πεντέλη/Καλλιτεχνούπολη/Ν.Βουτζά, αλλά και στην Ανατολική Αττική (Ραφήνα/Μάτι/Ν. Μάκρη) που στοίχησε μέχρι στιγμής τη ζωή σε 79 συνανθρώπους μας, ενώ ακόμα υπάρχουν πάνω από 100 αγνοούμενοι, να παίξει καθοριστικό ρόλο για την τέλεση των καταστροφικών συμβάντων. 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.Πόσα Canadair και πόσα ελικόπτερα διαθέτει σήμερα το Ελληνικό κράτος, για την κατάσβεση των πυρκαγιών;

2.Πόσα Canadair και ελικόπτερα ήταν επιχειρησιακά έτοιμα και διαθέσιμα για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική και ειδικά στις 23 και 24 Ιουλίου του 2018; 

3.Παρακαλώ όπως μας αναφέρεται αριθμό αεροσκαφών ανά μοντέλο, καθώς και την ηλικία κατασκευής του κάθε μοντέλου, αλλά και τη χρονολογία απόκτησης των από την Ελλάδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου